Sustainable Webdevelopment Studio

We have landed on the moon!

We hebben een mens op de maan gezet met een computer die nog niet eens de rekenkracht had van een simpele rekenmachine, waarom kunnen we dan tegenwoordig niet wat snellere websites bouwen? Duurzaam webdevelopment is de oplossing!

De internetsnelheid en rekenkracht zijn sinds jaren negentig exponentieel toegenomen, maar de gemiddelde pageload van een website schommelt nog steeds zo rond de twee seconden. Dat komt onder meer omdat websites data-intensiever zijn geworden. Daardoor zijn ze langzamer, hebben een hoger energieverbruik, en een grotere CO2-voetafdruk dan nodig.

De “cloud” klinkt niet heel tastbaar maar er staat ergens een fysieke server in een datacenter waar die ene website met al die kattenfilmpjes op draait.

Al lange tijd wilde ik bijdragen aan een schonere en betere toekomst. Toen ik mij realiseerde dat het internet enorme hoeveelheden energie verbruikt en daarmee aanzienlijke CO2-uitstoot veroorzaakt, ontstond het idee voor Sustaidio: Sustainable Webdevelopment Studio.

Met Sustaidio wil ik, naast uiteraard het ontwikkelen van webprojecten, mijn steentje bijdragen om de bewustwording en adoptatie van duurzaam webdevelopment te vergroten.

Bij Sustaidio geloven we in een vrij, eerlijk en duurzaam internet voor iedereen.

Ons doel is om websites zo koolstofarm mogelijk te ontwikkelen. Dit resulteert niet alleen in snellere websites met een laag energieverbruik, maar maakt ze ook gemakkelijker te onderhouden en veiliger. Duurzame websites presteren bovendien goed op oudere smartphones en laptops, zelfs bij een niet-optimale internetverbinding.

Samenwerken aan duurzaam webdevelopment

Als jij je aangesproken voelt door onze missie en mogelijkheden ziet om binnen jouw specialisme (IT of design) te verduurzamen, nodig ik je van harte uit om met ons samen te werken. Laten we ideeën en best practices uitwisselen, samenwerken aan boeiende projecten, en samen, bit voor bit, de wereld een beetje beter maken.

Ik kijk ernaar uit om van je te horen en samen een positieve impact te creëren!

Joost