Sustainable Webdevelopment Studio

Digitale Duurzaamheid

Ontdek wat digitale duurzaamheid inhoudt en hoe wij je kunnen helpen het energieverbruik van je website te verminderen.

Het internet verbruikt heel veel energie, naar schatting net zoveel als het Verenigd Koninkrijk. Bovendien stoot het meer CO2 uit dan de hele luchtvaartindustrie! En daar hoor je eigenlijk maar weinig over…

Hoewel “de cloud” niet heel tastbaar klinkt, bevindt zich ergens een fysieke server in een datacenter waar jouw website gehost wordt. Telkens wanneer iemand je website bezoekt, kost dit energie en laat het een CO2-voetafdruk achter.

Gelukkig kunnen we hier wat aan doen! Ontdek onze diensten en hoe ze jouw organisatie en je team kunnen helpen hun doelen te bereiken.

Website Impact Scan

Je website heeft een digitale voetafdruk. Met de Website Impact Scan ontdek je hoe jouw website scoort op data-, energieverbruik en CO2-uitstoot. Bovendien geven we praktische adviezen om de score te verbeteren.

Duurzame templates

Als het niet mogelijk is om een geheel nieuwe website te ontwikkelen, ontwerpen we templates volgens jouw huisstijl. Je medewerkers kunnen deze gebruiken om toch de digitale voetafdruk van je website te verminderen.

Website Renovatie

Na verloop van tijd is je website gegroeid met nieuwe pagina’s, berichten, contactformulieren en plugins. Een renovatie is de oplossing om de website schoon, afgeslankt en razendsnel te maken, zonder de opgebouwde page ranking te verliezen.

Sustainable Web Design

Wij ontwikkelen websites en digitale producten waar mens en planeet centraal staan. Onze websites blinken uit in gebruiksvriendelijkheid, hebben een laag energieverbruik en beschermen de privacy van je bezoekers. Het resultaat is een razendsnelle website die ook hoog scoort op SEO.

Een duurzame website

digitale duurzaamheid betekent laag in co2-uitstoot

is laag in CO2-uitstoot

een duurzame website laadt snel

laadt razendsnel

een duurzame website heeft betere conversie

heeft betere conversieratio’s

een duurzame website is inclusiever

is inclusiever

Klaar voor de toekomst?

Bij Sustaidio staat digitale duurzaamheid voorop, en we zijn er om je te helpen jouw digitale aanwezigheid te optimaliseren op een manier die goed is voor zowel jou als onze planeet.

Neem contact op met Joost om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen bij je volgende project.

Bel met 06 4230 6714 of email naar joost@sustaidio.com