Sustainable Webdevelopment Studio

Geen revolutie zonder data

Ons avontuur bij de Schooldakrevolutie startte met de ontwikkeling van een dataportaal voor de teamleden. Dit portaal fungeert als een centrale hub waar alle gegevensbronnen van de revolutie worden verzameld en overzichtelijk gepresenteerd.

Na jarenlang gebruik van Excel-spreadsheets en draaitabellen om de Schooldakrevolutie in kaart te brengen, merkte de projectleider dat dit steeds meer tijd en inspanning vergde. Met een groeiend aantal bronnen en tabellen nam de complexiteit van de data toe, wat resulteerde in een verhoogd risico op fouten.

Excel is primair ontworpen als rekenblad en niet als tool voor het verzamelen van datasets met diverse data-formaten. Het werd duidelijk dat het tijd was om op zoek te gaan naar een nieuwe oplossing die snel en efficiƫnt verschillende datasets kon integreren en presenteren, terwijl ook toekomstige uitbreidingen werden ondersteund.

dataportaal voor de schooldakrevolutie

Sustaidio heeft een dataportaal ontwikkeld waarin ETL-processen (Extract, Transform, Load) ervoor zorgen dat de diverse databronnen worden geharmoniseerd. Teamleden kunnen vervolgens met de data werken en de verschillende fasen van een schooldak nauwlettend volgen en aanpassen. Bovendien kunnen er kaarten worden gegenereerd die het verloop van de revolutie op verschillende detailniveaus weergeven. Hierdoor hebben teamleden te allen tijde toegang tot de meest actuele stand van de revolutie.

Sustaidio heeft zich ook ingezet om de paginabelasting tot een minimum te beperken en streefde naar een paginagewicht van maximaal 1,5 MB per pagina. In de meeste gevallen is dit doel ruimschoots behaald, wat bijdraagt aan een vlotte en efficiƫnte gebruikerservaring.

Jouw digitale droom

Heb jij ook een digitaal project maar nog niet de juiste partner gevonden. Wij helpen je om je digitale droom te realiseren. Neem contact op!