Sustainable Webdevelopment Studio

De Schooldakrevolutie renovatie!

Hoewel de website van de Schooldakrevolutie al een behoorlijk goede score had, hebben we het uiterste eruit weten te halen, en de pagina heeft nu zelfs een indrukwekkende A+ score. Echter, deze verbetering was niet de voornaamste drijfveer achter onze renovatie.

De Schooldakrevolutie zet zich al zes jaar lang in om alle scholen van zonnepanelen te voorzien. Met hun ambitie hebben ze de transitie naar een nieuwe energiesysteem flink aangejaagd.

Grenzen aan groei

Gedurende de afgelopen jaren is er veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling van hun website en het delen van diverse relevante informatie. De website fungeerde als een waardevolle bron voor iedereen die op zoek was naar informatie over zonnepanelen, regelingen en subsidies, inclusief inspirerende berichten.

Met de groei van de revolutie werd het echter steeds lastiger om de site te onderhouden. Verouderde plugins en site-editors leidden ertoe dat de site tekortkomingen begon te vertonen met ontevreden medewerkers tot gevolg. Doorgaan op deze weg was niet langer verantwoord. Het was echter ook geen optie om alle content overboord te gooien en helemaal opnieuw te beginnen.

Renovatie van de Schooldakrevolutie website

Renovatie biedt uitkomst

De renovatie van Sustaidio bood uitkomst. We hebben een back-up gemaakt van de oude WordPress-site, inclusief alle inhoud, en vervolgens de website opnieuw opgebouwd op basis van een nieuwe, schone WordPress-installatie.

Ons in-house ontwikkelde, energie-efficiƫnte thema maakt gebruik van de bestaande ontwerpelementen, waarbij we de navigatie en doorzoekbaarheid hebben verbeterd.

Alle nieuwsberichten en artikelen zijn weer op hun plek hebben gezet. Belangrijk is dat de pageranking van zowel de pagina’s als de nieuwsberichten behouden is gebleven.

Daarnaast zijn alle afbeeldingen gecomprimeerd naar het webp-formaat. We hebben afscheid genomen van Google Analytics en gekozen voor een privacyvriendelijk alternatief.

De website draait nu weer soepel, heeft een indrukwekkende A+ score voor energie-efficiƫntie, en is eenvoudig te onderhouden. Een evolutie voor de Schooldakrevolutie!

Bekijk hier de website van de schooldakrevolutie.

Ook toe aan een renovatie? Neem contact op!